laagste prijs garantie

Aanbod gekregen van een energiecollectief?

Steeds vaker zien we dat consumenten en bedrijven samen werken om lagere lasten te krijgen. Een goed voorbeeld daarvan is het energiecollectief. Met een energiecollectief wordt het energieverbruik van honderden en soms wel duizenden verbruikers gebundeld. Hierdoor zijn energieaanbieders genoodzaakt om lagere energieprijzen te bieden.

Bespaar tot 300 euro met het energiecollectief

De meeste bekende energiecollectieven zijn die van de Consumentenbond (100.000 leden), de ANWB (70.000 leden) en het collectief van Vereniging Eigen Huis (80.000 leden). De energiecollectieven werken met het zogenaamde veilig principe. Energieaanbieders kunnen een bod uitbrengen met de laagste energieprijzen. Uiteindelijk worden de aanbieders naast elkaar en onder elkaar gezet waardoor duidelijk is welke aanbieder het meest voordelige aanbod heeft. Hierdoor hebben de energiecollectieven besparingen kunnen behalen die oplopen tot zo’n 300 euro per jaar. Dit bedrag is een indicatie gebaseerd op het gemiddelde energieverbruik per Nederlands huishouden (3500 kwh en 1800 m3).

Samen overstappen naar goedkope energie

Hoewel de besparing in de eerste instantie best hoog lijkt is het zeker de moeite waard om de aanbiedingen van de collectieven zelf ook te vergelijken via een vergelijkingssite zoals Energieaanbieders.net. Want vergelijkingssites hebben misschien niet 100.000 leden. Maar hebben maandelijks vaak wel veel meer dan 100.000 bezoekers. En dat is ook zeker interessant voor energieaanbieders. De energieaanbieder die via een vergelijkingssite als goedkoopste energieleverancier uit de bus komt wint dan ook de meeste klanten.

Vergelijkingssite vs Energiecollectief

Vergelijkingssites bieden energieleveranciers namelijk de mogelijkheid om aanbiedingen in te zetten. Deze aanbiedingen zorgen ervoor dat een energieaanbieder goedkoper uit de bus komt dan hun concurrent. En omdat de energieaanbieders de aanbiedingen doorgaans kunnen aanpassen ontstaat hetzelfde effect als met een energieveiling. Een steeds lagere energieprijs, totdat een van de aanbieder stopt. De besparing op de energiekosten lopen op tot wel 700 euro. Een stuk hoger dus dan de energiecollectieven. Als bezoeker van een drukbezochte vergelijkingssite kunt u dus veel meer geld besparen.

Plaats een reactie